Basistraining Power BI

Home Incompany Power BI Trainingen Basistraining Power BI

Iedere organisatie beschikt over data, maar het lukt vaak niet goed om daar het juiste inzicht uit te krijgen. Bovendien is het een tijdrovende klus en erg foutgevoelig omdat het gaat om handmatige processen. Power BI maakt het mogelijk om de data op een volledig geautomatiseerde manier te vertalen naar inzicht in de vorm van interactieve dashboards. Tijdens de 1-daagse basistraining Power BI leggen we de basis van Power BI uit.

Wat is de basistraining Power BI precies?

Tijdens de 1-daagse basistraining Power BI laten we zien hoe de cyclus verloopt om een Power BI-dashboard te maken.

Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

We beginnen de training Power BI met rauwe data en eindigen met een volledig interactief dashboard dat is gepubliceerd én gedeeld met collega’s. Na de 1-daagse training hebben de deelnemers geleerd hoe je zelfstandig met Power BI werkt, zodat je eenvoudige (maar nuttige) dashboard kunt maken.

Na de basistraining Power BI heb je geleerd om:

Importeer gegevens in Power BI vanuit verschillende gegevensbronnen.

Voer verschillende soorten transformaties uit op gegevens in de Power Query-editor.

Breng data uit verschillende bronnen samen.

Beschrijf Power BI-desktop datamodellering.

Maak visualisaties om gegevens te verkennen.

Begrijpen hoe relaties tussen tabellen worden gelegd en wat ze doen.

Bouw en deel een interactief dashboard.

Voor wie is de basistraining Power BI geschikt?

De basistraining is voor iedereen die op een robuuste en efficiënte manier data naar inzicht om wil leren zetten. Denk aan controllers, accountants, marketeers, HR consultants, business analisten, sales analisten, consultants en andere professionals die zich bezighouden met rapporteren. Mensen die zichzelf willen bekwamen in het analyseren en visualiseren van data mbv Power BI. Enige voorkennis in het gebruik van Excel is gewenst, maar niet noodzakelijk.

Kosten basistraining Power BI

De kosten voor de basistraining Power BI bedragen € 250,- per deelnemer. Dit is op basis van één dag incompany. Deze kosten zijn vrijgesteld van btw.

Nieuwste berichten

FeatIm_Klein

DAX: Difference between FILTER and CALCULATETABLE

  In the world of DAX formulas, the two formulas that get mixed up the most are FILTER and CALCULATETABLE. That is due to the fact that they actually do...
Read more
Wrong-tool-for-the-job2

Waarom Excel niet geschikt is voor een Financieel Model

Ondanks dat ik over de jaren zelf talloze Financiële Modellen heb ontwikkeld met behulp van Excel, ben ik toch tegenstander van het gebruik ervan voor dat doeleinde
Read more
columnsPicturedjpf

Change a Column Name in the Power BI Query Editor without hardcoding

Sometimes, when bringing in data in the query editor, you need to change the name of a column that isn't always the same in the source.
Read more