Training DAX-vaardigheden

Home Incompany Power BI Trainingen Training DAX-vaardigheden

Tijdens de 1-daagse training Power BI DAX-vaardigheden laten we zien wat de programmeertaal DAX precies is en hoe je het kunt gebruiken om modellen te verrijken. Je leert inzicht te krijgen in data en we leggen de werking van de taal stap voor stap uit. Van de absolute basis tot de meer geavanceerdere thema's. We gaan heel veel oefenen om ervoor te zorgen dat trainees na de training genoeg hands-on ervaring met DAX op hebben kunnen doen. Om zo ook echt in staat te zijn het direct in de praktijk toe te kunnen passen!

Wat is de training DAX-vaardigheden precies?

DAX is een programmeertaal waarmee je analyses kunt verrichten. Hiermee krijg je inzicht in jouw data. Je leert DAX niet door het gewoon te doen, het is echt een vereiste om te beschikken over alle theorie voor je ermee gaat werken. In de training DAX-vaardigheden komen alle aspecten van de DAX-taal voorbij die nodig zijn om deze taal in te zetten als je werkt met Power BI. Naast het inzetten van theorie gaan we ook veel oefeningen doen om praktijkervaring op te doen.

Na de training DAX-vaardigheden heb je geleerd om:

Bepaal wanneer een meting te gebruiken en wanneer een berekende kolom te gebruiken.

Aggregeer een kolom in een meting.

Aggregeer een berekening in een meting.

Gebruik de verschillende groepen functies binnen DAX.

Leer kolommen gebruiken uit gerelateerde tabellen in een DAX-expressie.

Tabelfuncties toepassen.

Begrijp het verschil tussen rij- en filtercontext.

Negeer de filtercontext met ALL.

Nest meerdere evaluatiecontexten.

Gebruik variabelen om DAX-code leesbaarder te maken en om de juiste context te verkijgen.

CALCULATE om de filtercontext te manipuleren.

CALCULATE om transitie van de evaluatiecontext te activeren.

Voor wie is de training DAX-vaardigheden geschikt?

De training DAX-vaardigheden is geschikt voor mensen die al beschikken over Power BI-basiskennis. Ervaring kan opgedaan zijn door praktijkervaring of door het volgen van onze training datamodelleren.

Kosten training DAX-vaardigheden

De kosten voor de training DAX-vaardigheden bedragen € 250,- per deelnemer. Dit is op basis van één dag incompany. Deze kosten zijn vrijgesteld van btw.

Nieuwste berichten

Thumbnail

Combine multiple excel sheets

How do you combine multiple Excel sheets in #powerbi even when the structure is different? Learn all about it in this short video!
Lees meer
Roles

The four Power BI roles

#Powerbi users can actually be divided into four different roles. Read all about it in this article. Introduction When talking about “the Power BI user”, I find it useful to distinguish...
Lees meer
StartPage

IBCS ®️ P&L Waterfall chart using Charticulator in Power BI

In this video I demo how to create a waterfall chart for a Profit and Loss statement based on the IBCS®️ standard. I’ll demo this in the standard Power BI...
Lees meer