Zachte vaardigheden zijn belangrijker dan harde vaardigheden

Home Power BI Zachte vaardigheden zijn belangrijker dan harde vaardigheden

Als het gaat om #powerbi, zijn zachte vaardigheden belangrijker dan harde vaardigheden!

Laat me je een voorbeeld geven:

Een gegevensanalist heeft een vreselijk rapport gebouwd dat lelijk is, traag reageert, slecht is ontworpen en een vreselijke gebruikerservaring biedt.

👎🏻

Maar, de analist zorgde ervoor dat de rapportgebruikers vanaf het begin betrokken waren, organiseerde grondige gebruikers-kick-off en adoptiesessies en nam proactief de zorg op zich na de service. Daarom wordt het rapport daadwerkelijk gebruikt en worden belangrijke beslissingen erop gebaseerd. Naarmate de tijd verstrijkt, ontvangt de analist feedback van de gebruikers en neemt langzaam maar zeker alle feedback op, waardoor het rapport perfect aansluit bij de informatiebehoeften van de gebruikers!

😁

Daarentegen heeft een andere gegevensanalist een prachtig rapport gebouwd dat uitstekende prestaties heeft, een professionele uitstraling heeft en eenvoudig te gebruiken is. De analist is ervan overtuigd dat iedereen bij de eerste aanblik verliefd zal worden op het rapport, dus er wordt niets gedaan op het gebied van gebruikersadoptie. Na voltooiing wordt het rapport per e-mail verzonden en dat is het.

Niemand gebruikt dat rapport! Einde verhaal.

Uiteindelijk hoef je geen uitstekende soft skills te hebben om een Power BI-project succesvol te maken. Je moet echter wel expliciete aandacht besteden aan het veranderingsmanagement bij het ontwikkelen en delen van een Power BI-rapport.